Týmto receptom sme sa nechali inšpirovať, no tak sa nám zapáčila jeho jednoduchosť a priestor pre voľnú ruku, že sa oň musíme podeliť s vami, milí priatelia. O to viac, že sme použili múky z našich pultov vo FARMAMARKETE.

Potrebujeme:

-          450 gramov múky ( je na vás, akú vyberiete, my sme skúsili na prvýkrát špaldovú múku a na druhýkrát sme dali špaldovú aj ražnú, alebo môžete pridať aj ovsenú, je to len na vás)

-          450 gramov acidko biele

-          Čl. soľ

-          Čl. trstinový cukor

-          Čl. sóda bikarbóna

-          Čl. mletá rasca

-          Semiačka podľa vlastnej chuti napr. sezamové, ľanové, tekvicové

-          Môžete pridať aj oriešky napr. vlašské

-          Dávidkovo korenie ( my sme použili zmes „Žanet“ , ktorá obsahuje paradajky, tymián, cesnak, majorán a zmes „ Talianske bylinky“)

-          Papier na pečenie

 

Postup:

Zmiešame spolu všetky suché prísady a prilejeme celé balenie acidka. Ochutíme korením ( čajová lyžička z každej zmesi). Zmes jemne miešame. Dáme si predhriať rúru na 180 stupňov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, trošku uhladíme do prijateľného tvaru a na vrch posypeme semiačkami, korením. Pečieme 45-50 minút. Pri pečení sme si pomáhali špajdlou. Pichli sme špajdlu do najhrubšej časti a keď sa nám cesto nelepilo, vedeli sme, že chlebík je hotový. POZOR! Nechajte poriadne vychladnúť!

Tento univerzálny a ľahký recept môžete použiť s mnohými obmenami a urobiť si chlebík na tisíc spôsobov. So semiačkami, bez, rôzne druhy múk. Tak nech sa páči, dúfame, že aj vám bude tak chutiť.

VÁŠ FARMAMARKET!