Týmto receptom sme sa nechali inšpirovať, no tak sa nám zapáčila jeho jednoduchosť a priestor pre voľnú ruku, že sa oň musíme podeliť s vami, milí priatelia. O to viac, že sme použili múky z našich pultov vo FARMAMARKETE.
Potrebujeme:
- 450 gramov múky ( je na vás, akú vyberiete, my sme skúsili na prvýkrát špaldovú múku a na druhýkrát sme dali špaldovú aj ražnú, alebo môžete pridať aj ovsenú, je to len na vás)
- 450 gramov acidko biele
- Čl. soľ
- Čl. trstinový cukor
- Čl. sóda bikarbóna
- Čl. mletá rasca
- Semiačka podľa vlastnej chuti napr. sezamové, ľanové, tekvicové
- Môžete pridať aj oriešky napr. vlašské
- Dávidkovo korenie ( my sme použili zmes „Žanet“ , ktorá obsahuje paradajky, tymián, cesnak, majorán a zmes „ Talianske bylinky“)
- Papier na pečenie
Postup:
Zmiešame spolu všetky suché prísady a prilejeme celé balenie acidka. Ochutíme korením ( čajová lyžička z každej zmesi). Zmes jemne miešame. Dáme si predhriať rúru na 180 stupňov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, trošku uhladíme do prijateľného tvaru a na vrch posypeme semiačkami, korením. Pečieme 45-50 minút. Pri pečení sme si pomáhali špajdlou. Pichli sme špajdlu do najhrubšej časti a keď sa nám cesto nelepilo, vedeli sme, že chlebík je hotový. POZOR! Nechajte poriadne vychladnúť!
Tento univerzálny a ľahký recept môžete použiť s mnohými obmenami a urobiť si chlebík na tisíc spôsobov. So semiačkami, bez, rôzne druhy múk. Tak nech sa páči, dúfame, že aj vám bude tak chutiť.
VÁŠ FARMAMARKET!