Zdravotné výhody himalájskej soli

Pomáha odstraňovať hlien z pľúc, a to najmä pri astme a cystickej fibróze.

Pomáha obličkám preniesť nadmernú kyslosť do moču.

Je zdroj mnohých dôležitých minerálov a stopových prvkov, ktoré majú zásadný význam pre zdravie každého človeka.

Reguluje krvný tlak, ak sa užíva primerane s vodou.

Vyrovnáva hladinu cukru v krvi.

Pomáha pri dne a artritíde.

Stabilizuje nepravidelný srdcový rytmus a upokojuje úzkosť.

Skvelá pre prevenciu svalových kŕčov.

Zastavuje nadmernú tvorbu slín.

Zvyšuje libido.

Spomaľuje starnutie.

Obnovuje rovnováhu elektrolytov a alkalickú rovnováhu v tele.

Zdroj:

http://www.info.sk/sprava/72728/himalajska-sol-najcistejsia-sol-ktora-pomaha-vasmu-zdraviu/


Himalájska soľ proti migréne.

Čo je to migréna?

Migréna je komplexný stav s mnohými symptómami. Ľudia pri tomto stave trpia na bolesti hlavy. Medzi ďalšie príznaky patria poruchy videnia, citlivosť na svetlo, zvuky a vôňe, nevoľnosť a zvracanie.

Čo spôsobuje migrénu?

Neexistuje žiadna známa príčina migrény. Ak trpíte na migrény, existujú určité spúšťacie mechanizmy. Medzi ne patrí stres, nedostatok sodíka, alkohol, hormonálne zmeny u žien či nedostatok spánku.

Ako môže soľ liečiť migrénu?

Migréna vám dokáže jednoducho zničiť celý zvyšok dňa. Predpokladá sa, že hlavnou príčinou migrény je nedostatok sodíka v tele. Himalájska kryštalická soľ, ktorá má rad priaznivých účinkov na zdravie, môže byť použitá pri liečbe rôznych zdravotných problémov, vrátane migrény.

Je vedecky dokázané, že himalájska soľ je zložená z najlepších a mimoriadne prospešných minerálov, prvkov a elektrolytov. Himalájska soľ obsahuje 118 prvkov známych vo vede a z toho 84 prvkov má veľký prínos pre človeka. Môže vyliečiť stovky ochorení, takže preto je to najlepší známy druh soli.

Táto soľ nielenže dokáže zmierniť migrénu, ale tiež posilňuje imunitný systém, zvyšuje energetické hladiny, vyrovnáva hladinu serotonínu v krvi, obnovuje rovnováhu elektrolytov a alkalických prvkov v tele. S týmto prírodným receptom so soľou určite pocítite úľavu a rýchlo sa zbavíte bolesti hlavy.

Recept:

Jednoducho nalejte citrónovú šťavu do pohára, pridajte jednu lyžičku himalájskej kryštalickej soli vypite! Funguje to úžasné.

Môžete začať s malým množstvom: po prvýkrát vyžmýkajte len pol citróna a pridajte 1/2 lyžičky tejto soli. Pomáha to väčšine ľudí.

Zdroj:

http://www.info.sk/sprava/75150/ako-zastavit-bolest-hlavy-okamzite-pomocou-soli/


Kúra z himalájskej soli- solanka.

Recept:

Solanka je 26% roztok pripravený zo soli a vody. To, že ste docielili správny pomer roztoku, teda 26%, ktoré sa odporúča, zistíte tak, že na spodku pohára ostane nerozpustená soľ. Konzumovať každý deň nalačno, kávovú lyžičku naliať do 2dcl./3dcl. pohára vody. Pri detoxikácii je potrebné vysadiť všetku bežnú soľ, presolené polotovary, jedlá v ktorých sa nachádza.