Pred nedávnom sme vám, milí priatelia, predstavili novinku: BIO VYZRETÉ MÄSKÁ z Farmy Turvá, pre všetkých ozajstných gurmánov.Dnes vám prinášame recept, ako pripraviť túto lahôdku v kombinácii s ostatnými surovinami výlučne z FARMAMARKETU!!!

Potrebujeme:

-        BIO hovädzie pliecko

-        Soľ, korenie ( Dávidkovo korenie bez glutamánu a soli, zmes divočina)

-        Zeleninka ( 2ks chren, 2ks mrkva, 5 strúčikov cesnaku, 1ks cibuľa)

-        Červené víno ( BIO Modrý kvet Domín&Kušický)

-        Červená ryža

-        Orechový olej

-        Olivový olej 

-        Domáce maslo

-        Trstinový cukor

Postup: Pliecko si opláchneme a nakrájame na kocky. Urobíme si klasický cibuľový základ, rozohrejeme v hrnci olivový olej, opražíme si cibuľku a cesnak. Očistíme si mrkvu a chren. Mrkvu a chren si nakrájame na kúsky. Mrkvu s chrenom pridáme do základu spolu s nakrájaným mäskom. Ochutíme soľou a korením ( zmes divočina),všetko spolu restujeme. Po restovaní zalejeme červeným vínkom ( nie celá fľaša, postupne dolievame celú ) a dusíme do mäkka.  Medzitým si pripravíme červenú ryžu ako prílohu. Príprava je totožná s klasickou bielou ryžou, rozdiel je v čase prípravy. Takže ryžu opláchneme pod studenou tečúcou vodou, my sme dali hrnček ryže, orestujeme v hrnci na orechovom oleji do sklovita, osolíme, zalejeme 1 a polkrát väčším objemom vody. Orechový olej výborne ochutí ryžu. Červenú ryžu dusíme cca 40-50 minút.

Keď máme mäsko a zeleninku mäkkú, pridáme podľa chuti trstinový cukor. Neobávajte sa, že pokrm bude sladký. Trstinový cukor stiahne mierne kyslastú chuť po červenom vínku. Necháme na zvážení každého, či a v akom množstve pridáte cukor. Na zahustenie odporúčame pridať polievkovú lyžicu múky tmavej, ktorú rozšlaháme s malým množstvom studenej vody, tak aby neboli hrčky, vzhľadom na objem jedla je to nepatrné množstvo . Na úplný záver , po odstavení zo sporáka, pridáme ešte polievkovú lyžicu domáceho masla na zjemnenie chuti.

Mäsko z farmy Turová bolo krásne mäkké. Chren udusený spolu s vínom dodal celému jedlu mierne pikantnú a výraznú chuť. K červenej ryži môžeme povedať, že bola vynikajúcou náhradou tej klasickej, pričom ozvláštnila celý recept.

Sme na konci, opäť vynikajúci a zdravý recept. Dobrú chuť!