Nezabúdajte: PSTRUH LOSOSOVITÝ pravidelne vo FARMAMARKETE !!!!!

Potrebujeme:

-        Pstruh

-        Soľ ( zdravšia varianta himalájska soľ, tiež dostupná u nás)

-        Dávidkovo korenie na ryby

-        Čierne korenie

-        Olivový olej

-        Jabĺčko

-        Zelenina podľa vlastného výberu, čo dom dá, my sme stavili na cuketku, mrkvu, cherry paradajky

-        Alobal

Postup:

Pstruha si opláchneme pod tečúcou vodou, poriadne umyjeme, tak aby sme odstránili všetok sliz. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Očistíme si zeleninu a jabĺčko, nakrájame na kúsky, aké nám vyhovujú. Jabĺčko sme si nakrájali na mesiačiky. Pstruha potrieme zľahka olejom, osolíme z vonkajšej ako aj z vnútornej strany, posypeme nahrubo Dávidkovou zmesou korenia na ryby. Naplníme ho pokrájaným jabĺčkom. Takto pripraveného ho vložíme na hlbší pekáč. Na pekáč nezabudnite pokvapkať olivový olej, tak aby bol plech jemne vymastený. S olejom to nemusíte to preháňať. Okolo rybky poukladáme pripravenú zeleninku, ktorú opäť dochutíme soľou a korením, my sme zvolili klasické čierne korenie. Ešte pár kvapiek oleja na celý vyložený plech, prikryjeme alobalom a šup do vyhriatej rúry. My sme piekli zakryté alobalom 40 minút. Po 40 min. sme vytiahli, skúsili sme do rybky a zeleniny pichnúť špajdlou a keďže boli krásne mäkké, nelepili sa na špajdlu, dali sme zapiecť bez alobalu už len na cca 15 min.. Pstruh lososovitý sa vyznačuje úžasnou jemnou maslovou chuťou, ktorou si nás okamžite získal, spolu s pečenou zeleninkou to bol fantastický, okrem iného aj zdravý obed.

Tak nech vám chutí J

Radíme, aby ste si priebežne kontrolovali pstruha, nakoľko čas prípravy sa odvíja aj od hmotnosti rybky, tá naša mala skoro 1kg.