Milí fajnšmekri, prinášame recept s ktorým sme sa poriadne vyhrali, plný výrazných ingrediencií, no ich spojenie je jeden gastronomický zážitok !!!

Potrebujeme: 

Kvalitná bravčová panenka z nášho FARMAMARKETU
Soľ, korenie
Zeleninka ( cuketa, cibuľa, 4 strúčiky cesnaku) 
Rozmarín
1ks pomaranč
Šafrán
Orechový olej  !!!naša novinka vo FARMAMARKETE!!! Má neskutočnú chuť!
Med

Postup: 

Panenku si umyjeme, nakrájame na medajlónky, ochutíme soľou a korením. Očitíme si zeleninu a nakrájame na drobné kúsky, kocky. Na panvicu si nalejeme orechový olej a pridáme 2 väčšie vetvičky rozmarínu. Necháme olej na panvici rozpáliť a postupne pridáme medajlónky z panenky.  Mäsko restujeme kým nie je pekne zatiahnuté a orestované do zlatista. Príliš to s restovaním nemusíme preháňať, aby nebolo mäsko vysušené. Panenka by mala byť vo vnútri štavnatá ružová.  Po orestovaní panenku vytiahneme a necháme odpočívať mimo sporáka. Môžete prikryť alobalom, aby príliš nevychladla. Na panvicu si do výpeku pridáme nakrájanú zeleninku : cuketu, cibuľu, cesnak. Restujeme do zlatista, počas restovania ochutíme soľou, korením. Prekrojíme pomaranč a odšťavíme z neho šťavu priamo do výpeku so zeleninou. Pokiaľ máte v pláne jedlo dekorovať, odporúčame jeden plátok pomaranča si odložiť na dekoráciu, tak ako my. Pridáme lyžicu medu na dochutenie a štipku šafránu. Všetky ingrediencie spolu necháme zredukovať , ak sa Vám zdá byť zmes príliš hustá, prilejeme trochu vody podľa potreby, no neodporúčame príliš riediť. Táto zmes by mala byť hustejšej konzistenciea zelenina nie príliš udusená.

Panenku obohatila výrazná chuť orechového oleja s rozmarínom a prílohu zase šafrán, pomarančová šťava  a med. Takto pripravené už len pekne naservírovať a vychutnávať tie chute! Dobrú chuť!